> welcome pretty and handsome . Selamat bekunjung and mind follow me .

Monday, January 23

Kek Coklat !

 

hello.hello~
how are you ? i hope you all always in the pink !


hihi ... By the way, happy Chinies New Year kepade semua orang menyambut perayaan ini okay . jangan lupe bagi ang pau okay . hakhak !
okay, hari tibe-tibe rase nak buat post ~ terase pelik lah pulak pasal dah lame tak buat post . lagipun urat sangat-sangat nak menaip bukan-bukan macam selalu .. tapi , hari ni ckin still menaip yang bukan-bukan . heee jangan marah yaa ..


 macam nilah muke ckin sebelum pergi Rantau tadi . muke nak buat Kek Coklat !
*tau tak lawa, jangan tengok kalau benci okay ...

so, pergilah ke Rantau Perintis rumah Fatin Aina a.k.a. Ateyn/kakak ~ dengan Zzati untuk buat kek coklat . actually Zzati yang nak buat . ckin ikut je . alang-alang belajar lah sekali kan ... bak kate pepatah orang tue zaman paleolitik rasenye " sambil menyelam minum air " hehe .. okay , hari ni ckin nak share dengan korang bahan-bahan nak buat KEK COKLAT .. let's check it out ;
  1. tepung gandum 2 cawan 
  2. serbuk coklat 35 gram 
  3. baking soda 1 sudu teh
  4. tepung penaik 1 sudu teh
  5. 1 kotak air dutch lady school perisa coklat
  6. planta 1 cawan
  7. gula 1 cawan
  8. telur 3 biji
  9. coklat cair
  10. chocolate rise
okay that's all .. senang je nak buat nye .. huhu . tapi care die nanti pulak ckin post kan okay . rase malas pulak nak menaip . hehe ... 
k lah , Bye

1 comment:

  1. Alamak barang-barang dah ready nih nak simpan mana? Tutup ngan tudung saji ke?

    ReplyDelete