> welcome pretty and handsome . Selamat bekunjung and mind follow me .

Sunday, August 17

Throwback Bukit Tinggi.

 Hi peeps !
Dah lama ckin tak post kan. Last entry pun GA yang ckin tiada rezeki nak menang. Lagipun ckin ni bukan pandai nak mengarang karang apa-apa. Bahasa Melayu karangan sejak sekolah lagi failed sebab tak minat. Itu sebab ckin jarang nak post kat blog.
By the way, ckin dapat tawaran belajar kat UITM Puncak Perdana bagi kos Rekod Management. Alhamdulillah ada rezeki untuk melanjutkan pelajaran bagi peringkat Ijazah. Alhamdulillahx100.
Berbalik pada title entry for today.
sila bertemu si cantik iaitu angsa dan dayang sendidungdung iaitu ckin.
Ckin pergi Bukit Tinggi pada bulan June. Tarikh sebenar ckin tak ingat. Sebab dah berkurun pun tetapi baru nak review. Ahaks ! Maafkan patik ya saudara_saudari. Mungkin ada yang pernah datang Bukit Tinggi mungkin tidak. Kalau ckin, inikalilah pertamanya ckin menjejakkan kaki di Bukit Tinggi. Itu pun sebab Aliff yang bawak ckin dan Eiqah. Kami pun first time datang tau. Kat Bukit Tinggi memang nyaman tapi tak sejuk mana pun. Bagi yang belum sampai ke sini mesti tertanya-tanya. 
Bukit Tinggi ni kat mana ?
Bukit Tinggi ni kat Pahang tau dekat dengan Genting Highland yang merupakan tempat pelancongan di Malaysia yang ala-ala OVERSEA gituuuu ~. Ckin dari Jengka sampai Bukit Tinggi dalam 2 jam je. 
So, jangan taktau kalau nak pergi Bukit Tinggi kena beli tiket. Sebelum kita sampai ke destinasi ada satu pondok untuk beli tiket .
Tiket : 
Adult : RM12 /person. 
For child ckin taktau pun sebab haritu pergi semua adult and memasing takda anak lagi. haha !
3 of us .
ada pondok ala-ala rumah Jepun.
 tamgga dari parking untuk melawat bahagian atas bukit. kereta tak larat nak panjat tingi-tingi. so, paking bawah sikit and terpaksa naik seratus anak tangga. yeke seratus ?

 ni kat taman. tempat dia bukan besar sangat. Jalan sejam je dah habis ditakluki. tempat itu ialah taman ini dan rumah ala-ala jepun tu.
Bangunan ala-ala France. Haaaaaa
Ini sumber internet. pemandangan yang cantik.
1
At the rooftop. Jangan main-main. kat rooftop pun nampak cantik. Boleh posing-posing kat atas tu haa..
rooftop 2.

that's all. Bye .

Sunday, August 3

Giveaway Ramadhan Raya by Syira Lokman


Assalamualaikum
hye semua !

Jom join Giveaway Ramadhan Raya by Syira Lokman.
Hadiah menarik, rugi kalau tak join :D

Syarat :

1. Follow blog



3. Follow twitter [SyiraLokman] *jika ada

4. Like sahaja fanpage berikut :
(syira saja tak letak button like sbb nak anda lihat sendiri page ape yg anda like)


Cara mudah :

1. Follow SEMUA syarat.
2. Buat entry bertajuk "Giveaway Ramadhan Raya by Syira Lokman"
3. Letak banner dekat entry. (klik banner,bawa banner ke entry anda & paste)
-bawa ke new tab pun boleh then copy je)
4. Backlink kan ke sini.
5. Publish!
6. Tinggalkan URL facebook DAN entry giveaway anda di ruangan komen entry ini sahaja.


Special untuk anda?

Bloglist Ogos dan September x10 [Syira]
Kad blogger dan Kad raya x2 [Syira]

Novel Ramlee Awang Murshid Sunan Nanggroe Sang Kembara x1[syahmi]
Hello Kitty Bath Salts x1 [AHR Online Shope]
Shawl x 2 [hunnyshawl]
Shawl x1 [SarahAbdullah]
Tudung x1 [norfarihan]
Kerongsang x1 [norfarihan]
2 brooch x1 [irine]
Kad blogger x5 [ana.ahmad]
Sticker keyboard x1 [Ashalya]
Header x1 [Syaza]
Banner non animated x5 [kakyah]
Bloglist x10 [Syaza]
Blog Review x3 [wan.ashikin]
Voucher RM5 utk barang preorder di blogshop Cayesha x 5 [ShairaElianis]
Lavender Aromatic Essence Moisturizing Mask x1 [Julia-AA]

Topup RM10 x1 [ssurianah.yana]
Topup RM5 x2 [siti.meriam]
Topup RM5 x2 [syahmi]
Topup RM5 x2 [wanrus.wanie]
Topup RM5 celcom/maxis x1 [ShairaElianis]


3 TOP REFERRAL

Dress x 1 [MJ.Closet]
Tudung bawal aidijuma x2 [nurulaqidah]

*Ketiga-tiga top referral akan mendapat kad blogger dan kad raya  [Syira]


Mudah kan?
jom ramai2 memeriahkan Giveaway Ramadhan Raya by Syira Lokman ^_^
InsyaAllah lepas ni mungkin ramai akan follow blog anda juga :)
 62 pemenang dicari ^_^
Bersama merapatkan ukhwah ^_^


Mula :26 Jun 2014
Tamat : 4 Ogos 2014 jam 6:00 am

Berlangsung selama 40 hari :D