> welcome pretty and handsome . Selamat bekunjung and mind follow me .

Sunday, August 17

Throwback Bukit Tinggi.

 Hi peeps !
Dah lama ckin tak post kan. Last entry pun GA yang ckin tiada rezeki nak menang. Lagipun ckin ni bukan pandai nak mengarang karang apa-apa. Bahasa Melayu karangan sejak sekolah lagi failed sebab tak minat. Itu sebab ckin jarang nak post kat blog.
By the way, ckin dapat tawaran belajar kat UITM Puncak Perdana bagi kos Rekod Management. Alhamdulillah ada rezeki untuk melanjutkan pelajaran bagi peringkat Ijazah. Alhamdulillahx100.
Berbalik pada title entry for today.
sila bertemu si cantik iaitu angsa dan dayang sendidungdung iaitu ckin.
Ckin pergi Bukit Tinggi pada bulan June. Tarikh sebenar ckin tak ingat. Sebab dah berkurun pun tetapi baru nak review. Ahaks ! Maafkan patik ya saudara_saudari. Mungkin ada yang pernah datang Bukit Tinggi mungkin tidak. Kalau ckin, inikalilah pertamanya ckin menjejakkan kaki di Bukit Tinggi. Itu pun sebab Aliff yang bawak ckin dan Eiqah. Kami pun first time datang tau. Kat Bukit Tinggi memang nyaman tapi tak sejuk mana pun. Bagi yang belum sampai ke sini mesti tertanya-tanya. 
Bukit Tinggi ni kat mana ?
Bukit Tinggi ni kat Pahang tau dekat dengan Genting Highland yang merupakan tempat pelancongan di Malaysia yang ala-ala OVERSEA gituuuu ~. Ckin dari Jengka sampai Bukit Tinggi dalam 2 jam je. 
So, jangan taktau kalau nak pergi Bukit Tinggi kena beli tiket. Sebelum kita sampai ke destinasi ada satu pondok untuk beli tiket .
Tiket : 
Adult : RM12 /person. 
For child ckin taktau pun sebab haritu pergi semua adult and memasing takda anak lagi. haha !
3 of us .
ada pondok ala-ala rumah Jepun.
 tamgga dari parking untuk melawat bahagian atas bukit. kereta tak larat nak panjat tingi-tingi. so, paking bawah sikit and terpaksa naik seratus anak tangga. yeke seratus ?

 ni kat taman. tempat dia bukan besar sangat. Jalan sejam je dah habis ditakluki. tempat itu ialah taman ini dan rumah ala-ala jepun tu.
Bangunan ala-ala France. Haaaaaa
Ini sumber internet. pemandangan yang cantik.
1
At the rooftop. Jangan main-main. kat rooftop pun nampak cantik. Boleh posing-posing kat atas tu haa..
rooftop 2.

that's all. Bye .

Sunday, August 3

Giveaway Ramadhan Raya by Syira Lokman


Assalamualaikum
hye semua !

Jom join Giveaway Ramadhan Raya by Syira Lokman.
Hadiah menarik, rugi kalau tak join :D

Syarat :

1. Follow blog



3. Follow twitter [SyiraLokman] *jika ada

4. Like sahaja fanpage berikut :
(syira saja tak letak button like sbb nak anda lihat sendiri page ape yg anda like)


Cara mudah :

1. Follow SEMUA syarat.
2. Buat entry bertajuk "Giveaway Ramadhan Raya by Syira Lokman"
3. Letak banner dekat entry. (klik banner,bawa banner ke entry anda & paste)
-bawa ke new tab pun boleh then copy je)
4. Backlink kan ke sini.
5. Publish!
6. Tinggalkan URL facebook DAN entry giveaway anda di ruangan komen entry ini sahaja.


Special untuk anda?

Bloglist Ogos dan September x10 [Syira]
Kad blogger dan Kad raya x2 [Syira]

Novel Ramlee Awang Murshid Sunan Nanggroe Sang Kembara x1[syahmi]
Hello Kitty Bath Salts x1 [AHR Online Shope]
Shawl x 2 [hunnyshawl]
Shawl x1 [SarahAbdullah]
Tudung x1 [norfarihan]
Kerongsang x1 [norfarihan]
2 brooch x1 [irine]
Kad blogger x5 [ana.ahmad]
Sticker keyboard x1 [Ashalya]
Header x1 [Syaza]
Banner non animated x5 [kakyah]
Bloglist x10 [Syaza]
Blog Review x3 [wan.ashikin]
Voucher RM5 utk barang preorder di blogshop Cayesha x 5 [ShairaElianis]
Lavender Aromatic Essence Moisturizing Mask x1 [Julia-AA]

Topup RM10 x1 [ssurianah.yana]
Topup RM5 x2 [siti.meriam]
Topup RM5 x2 [syahmi]
Topup RM5 x2 [wanrus.wanie]
Topup RM5 celcom/maxis x1 [ShairaElianis]


3 TOP REFERRAL

Dress x 1 [MJ.Closet]
Tudung bawal aidijuma x2 [nurulaqidah]

*Ketiga-tiga top referral akan mendapat kad blogger dan kad raya  [Syira]


Mudah kan?
jom ramai2 memeriahkan Giveaway Ramadhan Raya by Syira Lokman ^_^
InsyaAllah lepas ni mungkin ramai akan follow blog anda juga :)
 62 pemenang dicari ^_^
Bersama merapatkan ukhwah ^_^


Mula :26 Jun 2014
Tamat : 4 Ogos 2014 jam 6:00 am

Berlangsung selama 40 hari :D

Thursday, February 6

last day been 8teen :)

Assalammualaikum and selamat sejahtera .
Haiszzzzzzzzzz.........
Eh sorry. Baru je start menaip dah mengeluh . That's really not nice for us . Actually we should try to start something with something positive . Like, take a breath calmly and smile . Try it ! That's really worth
okay , that's so easy . But it's also to say . I'm also can't do that actually . 
nah gambar kaki daripada clozette . nice view right . Aku harap aku lah empunya kaki itu . She's so lucky . damn LUCKY ! and gambar budak yang akan menyambut ulang tahun ke-19 pada 7 February .
Peoples, before i start i'm gonna ask you something .
Do you have an opportunity to do what you're really wanna do ?
If so, you're so lucky . Damn ! Aku terasa jelous dengan korang . Hari ni aku nak buat post terima kasih kat my beloved family ! Okay, sepanjang aku hidup selama 18 tahun ni aku tak sempat membalas budi pun dengan family aku . Aku yang banyak dosa dengan diorang . Asyik-asyik tak dengar cakap . suka buat keras kepala . Even diorang diam, aku tau diorang geram dengan aku . Anak/adik jenis apakah aku ni ? But, hari ni aku nak merepek sikit . sorry okay .
Oh ya, membalas budi kan .
Orang lain memang ibu bapa yang banyak membantu korang kan . Tapi bagi aku, abang-abang aku banyak tolong aku selain ibu bapa aku . so, aku rasa ramainya yang nak tolong aku . haha !  
aku pernah bagi keputusan SPM yang ala-ala okay je kat diorang . But, i know that's more than enough . They wanna see me to have a good future in the end .
Mak aku sakit sekarang ni . Teruk sangat . Teruk macam mana ? She can't speak well and even tak boleh berjalan kalau duduk pun kene orang pegang . Makan pun taknak . Macam mana nak sihat ? Seriously I can't accept it at first . Mak aku start sakit dalam sebulan aku kat matrik . Sumpah sedih ! Untuk mak aku pernah beli beberapa helai baju masa aku kerja lepas SPM last year . Itu je yang aku pernah buat . Itu je . I hope she's will be fine someday . Just like before . I really really miss her old self . So, aku boleh bayar bil hospitak parents aku and family aku . Bagi kesenangan kat diorang bila aku pun senang . Even ! aku tau diorang taknak pun semua tu . diorang ikhlas tolong aku .
Mak, tolong lah cepat sihat macam dulu . nanti kakak nak bawak mak pergi jalan naik kereta kakak, datang rumah kakak yang insyallah mewah mak. Bawak mak jalan-jalan and pergi mekah sama-sama.
Tapi Alhamdulillah, abah aku still sihat . kadang-kadang aku terfikir, kan bagus kalau aku ambik nursing . So, aku aku akan jaga mak aku better than right now !
Abang-abang aku semua baik-baik . aku tau semua sayang kat aku . okay, kalau tak sayang nasib lah . yang penting aku sayang diorang sangat-sangat . Thank you for take care of me until now . Pantang aku mintak duit sikit . Diorang mesti bagi . Diorang susah ke senang ke . I even didn't know . Duit tu mesti aku dapat . Thank you for that brothers . This is especially for my Oldest brother . He's the best brother ever . Mak aku abang-abang aku yang jaga kat rumah tau . Bersyukur sangat ada abang macam diorang. Thank you again . Tapi aku jelous dengan diorang sebab diorang dah bersama parents aku lebih lama daripada aku . They're so much lucky than me . By the way, I also have a good sisters in-law . She's too good for me . Nice + caring . I love you .
This outfit ! Fall in love again !
Yes ! i think i wanna finish my story here . Thanks for those people reading my post . Thank you so much . To my awesome mother, thank you for  me . I'm so lucky to have you and our family.
Hargailah apa yang kita ada .
Korang tolong doakan yang terbaik untuk family aku okay . I'll do the same thing to you too .
Assalammualaikum

Tuesday, January 28

Mid-sem (2)

Assalamualaikum and selamat sejahtera .
Hari ni aku macam malas nak tanya korang apa-apa . Korang sihat ke ? makan ke ? sakit ke ? tidur ke ? buat apa ke ? ke kepada ke ahhh macam-macam ke lah ! Sebab takde siapa pun yang baca entry aku . haha !
Nah setepek gambar muka tak pernah nak matang . Eyebag tu takboleh jelas lagi agaknya.

haaaa.... Ini entry adalah untuk aku buang-buang masa di Kolej Matrikulasi Johor sempena balik cuti Mid-sem . Actually, start hari Isnin baru ni seluruh Matrikulasi di Malaysia sedang menghadapi Ujian Pertengahan Semester . Aku lah antara calon-calon Nye . Ohhmy, pagi tadi jawab exam Business. Yes ! Last payyyperrr .... Susah wooo, apa yang aku hafal masuk sikit je sayang . sikit sangat . Semua aku jawab dengan menghentam with jawapan yang dirasakan logic je . Al-maklum lah aku bukan budak pandai pun . 
Wooohooo ! Mid-sem ....
Boleh tengok Tv     Online    Makan    Jalan-jalan      Dating     Lumba haram  
No way man . Lempang laju-laju baru tau, nak lumba haram . aku cuti tak lame pun tau . Seminggu je . Makan tidur makan tidur dah kena  balik Matrik semula . macam tak cuti mid-Sem je kan .
My SHIKERD-COLLECTIONS ni bila lah nak ada followers .
haha ! itulah caption sedih .
Baru pukul 2 ? lambatnya nak naik bus ! KMJ ni memang annoying . *serious talk\\
Aku penat dah ni tenggu . dengan last paper habis pukul 10 tetapi bus pukul 4 . memang tak lama pun .
kepada adik-adik dari Negeri Pahang yang dapat Matrik Johor nanti , korang akan merasa naik bas paling kurang 7 jam mana yang duduk Jengka and 4 jam dari Kuantan . Haha !
Banyak dah ni aku merepek . Salah dan silap mohon diampunkan . Assalamualaikum .

Wednesday, January 22

My ONLINE SHOP ( Shikerd-Collections )

Assalammualaikum !
 
( sound system ) #Trett,trett,tretttttttetetet + bunyi drum .
 
Hello baby besar, baby kecik, baby abah, baby abang tipu-tipu . baby-baby saya semua . haha.. okay fine . tak kelakar . You alls sihat tak hari ni ? kalau tak sihat patut sangat lah jumpa Ckin kat Matrikulasi Johor untuk dapatkan paracetemol free . taknak takpe, Ckin makan sorang-sorang je . okay, korang nampak tak tajuk entry kat atas tu ? Nampak tak ? Nampak tak ? Nampak kan, tapi tak berapa nak faham ............ betul tak baby ?
Here we go .............................. Hot Girls !
 
http://shikerd-collections.blogspot.com/
*tekan link/gambar untuk tengok page kami.
 
" OhMyGod ! Online shop ! "
Yes ! You're totally correct ! Ini ialah web online shop . Actually, this online shop is totally belongs to me . Mind to visit this online shop . I already post 2 shoes for sales . Apa lagi ? pergi laman web tu sekarang sebelum kasut dijual kepada orang lain . You alls jangan risau, Ckin jual barang yang yang kualitinya baik 9/10 . I'm not gonna lie my customers . If you're not satisfied you can complaint it . Harga dia ? gila Affordable . I'll give you 50% ++ daripada harga yang Ckin beli kat kedai . Apa yang Ckin jual adalah untuk kepuasan diri sendiri . Ckin nak clear wardrobe Ckin and a few shoes that I didn't use . Ckin ni shopaholic sangat . Bila beli barang tak pernah sikit then tak pakai . So, I got this brilliant idea to sell all of them to someone yang akan menghargai Kasut, Baju mereka . Exactly ! jangan ketinggalan untuk membeli di SHIKERD-COLLECTIONS .
 
we share, we care .
Assalammualaikum





Sunday, January 19

2nd GIVEAWAY by NINA

Assalammualaikum dan selamat sejahtera .
Harap semua orang sihat/tiada masalah gangguan kesihatan dan syaitan . huhu .. Tetapi aku pulak yang tak sihatnye .. Tadi first class ckin hampir nak pitam . maybe sebab aku dah seminggu tak makan nasi. huwmmm . mesti korang ingat aku diet kan ? tak . actually aku sakit gigi nak kunyah nasi . kurus lah aku lepas ni ... Ape-ape pun diharapkan masalah kesihatan ini dapat diatasi .. kita kaitkan semula dengan tajuk entry kita hari ini .
 
Join GA by NINA
Okay, korang Nampak tak banner yang comel-comel,cun-cun,cute-cute kat atas ni ? okay, ni ah GA aku jadi sponsor tetapi aku juga akan join GA ni .
Menarik tak ? Menarik kan sponsor pon boleh join .. Ini GA kedua yang aku joi tau . Mohon rezeki menyebelahi aku . Amin .
Hahhh kawa-kawan apa tunggu lagi ? Jom sama-sam kita meriahkan GA ni . Syarat senang je nak ikut and hadiah sangat menarik !
Hadiah : 
3x Header by BudakVanilla
2x ReFuBee Pretzle Choclate/Hazelnut/Almond by Azney Shamsuddin
1x Novel & 1x Topup RM 5 by Cik Akie
1x Topup RM 5 by Anis Atyra
1x Topup RM10 & 1x Topup RM5 by Nurul Asikin Rasidi
3x Topup RM5 by Ian Faizal
2x Topup RM5 by Aimi Farzana
Topup RM5, Baju tribal/blouse, Tudung bawal by Amirah Nuraisyah
1x 2 Keychain Felt by Saljiah Zafirah
1x Novel & 1x Topup RM 5 by AlyaniMatshah
2x Handphone strap & 2x Keychain Comel by Tengkubutang 
 
PEMILIHAN PEMENANG BERDASARKAN TOP REFERRAL DAN RANDOM.ORG.
 
tag :
Sarah dan Izatie
 
Bye and Assalamualaikum

Friday, January 17

Throwback : Pelakon sketsa

Assalamualaikum,.....
Hi kawan-kawan, hi adik-adik . and hi Sayang .. I know you'll read my post . So, hi ....
okay, due to my title, I will story about my last activities in KMJ . aku jadi pelakon extra je . tak diperlukan sangat dalam lakonan tu tetapi boleh dikatakan penting jugak watak aku actually . watak aku sebagai student KMJ yang bernama Syikin . Yes ! aku guna nama betul je ..
 
Sinopsis sketsa Puteri Gunung Ledang :
  • Part 1 : Ckin dengan Izat berbincang macam mana KMJ ditubuhkan . Then Izat cerita kat Ckin dengan Imbasan cerita melalui Part 2 .
  • Part 2 : Sultan Melaka keluar menyatakan beliau mimpi jumpa Puteri Gunung Ledang dan meminta Hang Tuah dan Hang Jebat mencari Puteri di Johor untuk dipinang bagi Pihak Sultan.
  • Part 3 : perjalanan Hang Tuah dan Hang Jebat dari Melaka ke Johor yang berjumpa penyangak dan Nenek Kebayan .
  • Part 3 : kedua-dua Hang bejumpa Tuan Puteri dan menyatakan syarat seperti cerita rakyat lah kan .
  • Part 4 : Kedua-dua Hang sampaikan syarat yang diberikan Tuan Puteri kepada Sultan Melaka dan Sultan merancang laksanakan syarat tersebut dengan menyatakan untuk tubuhkan KMJ untuk lahirkan DOKTOR untuk membedah nyamuk, ENGENEER untuk membian jambatan dan ACCOUNTANT bagi mengira kos pembinaan jambatan .
THE END
Aku faham kalau korang tak faham jalan cerita tu . tetapi aku bukan pandai pun buat synopsis .

 hurmmm.. pening tak dengan ayat aku ? pening kan ? ok. abaikan .. Sorry .. hehhe . tujuan utama nak upload gambar . tapi gambar tak cun sebab ambik kat kawan je yang mampu . al maklum lah aku punya handphone kan dah hilang .
here we go
+
+
+
+
Gambar Pementasan PERTAMA kami semasa penutupan Minggu Acc-Tive . Pelajar Account KMJ .
Kami pakai topeng tau masa persembahan . Okay tipu je .
Nampak . baju merah tu sebagai Dayng iaitu Naz and Aina. Baju torquise tu Zyra sebagai awek Hang Jebat dan Baju putih tulah Puteri Gunung Ledang kami iaitu Farhana .
+
+
+
Pementasan KEDUA semasa majlis makan Pelajar 4 Flat KMJ .
Barisan 1 : dari kanan : Farhana (Puteri Gunung Ledang ) , Naniey , Alya ( Dayang Sultan Melaka )
Barisan 2 : dari kanan : Azam ( penyangak ) , Shahirman ( sultan Melaka ) , Luqman ( Hang Jebat )
Belakang sekali , Zyra ( Dayang Puteri ) , Radzin ( hulubalang ) then belang sekali Izat dan Acap ( Hang Tuah )
+
+
+
Biar aku pulak posing dengan kawan-kawan .
Done . Meluat tak . huhu .
That's all baby .
Salam
 

Thursday, January 16

My very First Time GA


*klik banner untuk join*
Di lanjutkan sehingga 31/1/14

Happy New Year Giveaway ditaja oleh Tasha & Cik Akie

PEMENANG BERDASARKAN:
TOP REFFERAL
RANDOM

antara hadiah menarik adalah..
Collagen eye mask & face mask , Bantal Felt (9incix9inci) , Red Pomegranate Lotion , felt rose brooch , quiling bookmark , Baju, keychain dari bandung , pen dari bandung, Komik detective Conan , Novel tanda tangan penulis , penanda buku , Top up RM10 x8, topup RM 5 x14
dan pelbagai lagi hadiah menarik menanti anda..

Azam tahun 2014 saya ialah:
Kurangkan bercakap dan banyakkan beristighfar .
Insya'allah

saya tag :
1. Nadzirah
2. Husna
 
This is my very first time joining a GA . wish me luck pretty and handsome ...




Wednesday, January 8

Throwback from 2013 :)

Assalammualaikum .
hi, hallooooo ....... everyone !
Long time no see huhh ?
About half and hour more Ckin ada persembahan sketsa untuk pelajar 4 Flat . Buat persembahan untuk pelajar 4 Flat jela yang mampu, nak dapat 4 Flat masa degree nanti . Insya'allah :D Tetapi tadi ckin ada jugak text dengan Lecturer Tutor Maths . Geli hati seyh .. Puan cakap Teater dengan Math mane lagi penting ? so, dengan rela hati jumpa Puan belajar buat satu soalan then blah sebab latihan dah nak start .. that's all and just forget about it .
okay , hari ni ckin nak share gambar masa awal bulan Disember . Masa tu nak balik Jengka tetapi tak jadi dan kami ( Ckin and Zyra ) tersangkut kat Keyyeell =,='
+
+
+
+
+
Mid Valley
+
+
#gambar ni tak fake tau , tak edit langsung

 
 
 Ckin , Anis ( adik Zyra ) and Zyra.
We're enjoying ourself and we doesn't bought anytime . 'cause kami takde bajet nak shopping . so, pergi cinema tengok Ustaz Mu Tunggu Aku Datang .
that's all actually .
Bye peoples .

Thursday, January 2

First FRIDAY in 2014 and HAPPY HOLIDAY

assalammualaikum dan Salam JUMAAT dan Salam Satu Malaysia.
harap-harap semua sihat macam kanak-kanak ribena tak kire tua muda . HAHAHA
 
Hari ini first day ckin cuti hari Jumaat kat Johor . Sumpah tak sabar nak balik Jengka, Pahang . Hari ini cuti, tetapi ada program apatah ( booth IPTA ) . macam barai jekan . Tak suka Johor Darul Takzim and Kolej Matrikulasi Johor . Dah la tu kitorang pelajar perempuan tak dibenarkan outing hari ini . sedangkan HEP cakap kitorang boleh outing hari Jumaat . Then pelajar lelaki hari Sabtu. sangat menguji kesabaran . HMMMM
 
Buat lah assignment, tutor, revision ke ?? ehh, memang taklah . kau fikir aku ada mood nak buat semua tu masa-masa macam ni ? memang taklah ........
 
Okaylah . that's all sebagai luahan ketidakpuasan hati belajar kat Johor untuk 2014 !
 
I HOPE I CAN MAKE MY HAIR JUST LOOK LIKE ALL THIS :)
salam .

Wednesday, January 1

NEW YEAR 2014

hello baby or sweetheart .
now I will give you my flying kiss as your present for celebrating your first day in 2014 .
yeah .. hope harini lebih baik dari semalam . semalam bermakna tahun lepas kan ? tahun 2013 telah berlalu dan telah menjadi kenangan yang mungkin manis dan ada pahitnya . So, let by gone be by gone . Kita yang hidup ni perlu meneruskan perjuangan kan . Alhamdulillah juga kita masih dipanjangkan umur untuk meneruskan hidup yang kita sendiri tak tahu sampai bila dapat kita lalui untuk tahun 2014 ini dan dapatkah kita bertemu 2015 ? 2016 ? 2017 ? 2020 ? 2030 ?
Fifteen years old . Old picture tau and diminta abaikan sahaja . Baiklah, teruskan dengan topic aku seterusnya .
Lagi-lagi aku sebagai student perlu study hard kan dan masih jauh perjalanan hidup ku ini .. bila masuk 2014, bermakna juga aku tinggal 4 bulan sahaja di KMJ . Alhamdulillah tak lama lagi habis lah . huhu . Punyelah tak sabar . tetapi, benda yang paling tak best kat sini, kami akan bercuti hari Jumaat dan Sabtu . No more Sunday is holiday . Sangat ANNOYED and aku rase nak balik Pahang cepat-cepat !
Cukuplah tu membebel ... Aku nak cakap tentang 2014 lah pulak ..
Azam baru sudah semestinya even azam tahun lepas entah kemana ..
 Biarlah Rahsia untuk beberapa perkara.
 Dapat sambung DEGREE dan course yang aku minat .
Seterusnya, aku akan cuba ubah apa yang tak betul pada diri aku . mungkin wayar ? solat ? pakaian ? akhlak ? cara bertutur dengan kawan, keluarga or pakcik makcik ? Insyallah semua yang aku mampu akan aku perbaiki ..
Dan menanti si dia Muhammad Fazli itu sudah pasti .
Menjadi lebih matang juga adalah target aku . Tak lupa juga belajar masak !
Then, I should tukar wajah blog ini . insyallah kalau ada masa lebih untuk dibuang depan lappy .
Ish,banyak pula aku menaip hari ini . Dah lambat sebenarnya ada latihan Volleyball actually ..
okay EVERYONE,
I LOVE YOU and HAPPY NEW YEAR !
bye