> welcome pretty and handsome . Selamat bekunjung and mind follow me .

Sunday, October 30

mastura's birthday ◕ ‿-

 
Assalamualaikum
 
1

 2
hello-hello .
right now my mood is . . .

☑ happy 

☒ sad

yeah ~ so, ckin nak cerite what happening today . hehe .
nampak tak picture atas tuh ? huhu . ckin snap petang tadi . eh, stop do your own conclusion okay . ckin bukan nak tayang muke lah . . actually petang tadi ckin pergi sambut birthday kawan ckin . hehe . sekali lagi ade birthday party . hari tuh dah buat dah pergi dah sekali kan . isk ! biar ckin lah kan ~
okay , hari ni birthday Mastura Nabila . huhu . ramai jugak yang datang celebrate .
iaitu :
  1. Adam ◕‿◕
  2. Afiq ◕‿◕
  3. Aina ஐ≈
  4. Nadya ஐ≈  
  5. zZatie ஐ≈  
  6. last one , Me ஐ≈  
yeah ~ best tau party tadi . diorang mandi tepung . seronok betol diorang . . diorang jela kan , sebab ckin tak men sekali pon . . huhu .
P/s : Mastura , semoge kau panjang umur and murah rezeki okay *


here we are  :
 
ஐ≈

 
ni gambar kami . snap sekejap . sebelum mastura datang .
1
2
 
ni picture last ambik sebelum balik . hehe .
nak tengok gambar lain klik kat Facebook CKIN CHURLIEY *

okay done .
Bye

Wednesday, October 26

CooL *

assalammualaikum .
hellow-hellow. Oh My God .. cute + hensem ! he has very cool smile .
geramnye tengok die . hehe .

geram tak geram lah . ckin tak pergi school on rinih . hehe . MC sendiri ~

okey .. about that CooL man !
name die OZAWA RYOUTA . orang J E P U N . ckin obses tengok die dalam cerite Kaizoku Sentai Gokaiger . haha ! yup . cerite kanak-kanak ribena . gelak lah puas-puas kat ckin . actually, ckin memang tak minat pon tengok cerite gini . tapi cerite nih best jugak sebab pelakon die ni lah ! hehe . dalm crite ni die lakonkan watak sebagai ketue iaitu Gokaiger RED name die MARVELOUS . . try lah korang tengok okeyh . cerite lebih kurang pasal POWER RANGERS ! hehe

ni gambar Ozawa Ryouta dengan Gokaiger Kuning as Yuka = Ichimichi Mao ~

ALL PIRATES ~
love one !

ok done ~
BYE

Monday, October 24

buat tak tau je k *

assalamualaikum

hai . huhu . ckin bosan lah pagi ni . sebab tuh post hari ni . hehe .
terok kan ckin . disebabkan hari ni pagi lagi so takde mende nak cite . just boleh citer pasal semalam . 

ok, semalam ckin pergi Felda Raya Jengka 14 ~ rumah aliff haiqal . sebab die ade buat birthday party die ke-16 . haha ! lambat betol kan die umor 16 . ckin dah lame dah sambot . . apepon , happy birthday k kawan . semoge panjang umor . kau antare classmate ckin yang terbaiiiiik kot ! semoge berjaye dalam hidup and bussiness kau okeyh . by the way , makanan kat rumah sedap gile-gile kot . semue buat sendiri . bagus-bagus, tingkatkan uasehe anda okey :) ramai jugak kawan-kawan kitorang yang datang . 

fazli ( hubby ckin okey ) , eqah , nadya , luqman , shukor , fadzlan naim and ramai lagi kot ~ haha ! tak ingat sudaa .

ni pic tak berbayar ok . kalau meluat jangan tengok . saje snap sebelum keluar rumah tunggu my hubby ambik datang ambik ~

yang ni pon saje ambik sebab bosan tuggu my hubby . ambik kat depan rumah .
 ( p/s : abaikan name kat situ okeyh . hehe )


ok done .
bye*

Sunday, October 23

dont read okey *

assalammualaikum .
hi ! i'am glad to wrote something today :)
and i feel so excited ?? huahua ..
guess about what . huwm . . actually ckin kalau boleh tak nak dah buat post pasal ni . tapi kat mane lagi kan ckin nak bercerite . ade pakwe macam TAKDE ! bestie ? lagi lah takde . sape lah yang nak kawan dengan ckin nih kan . dah la jahat, tak cantik, tak pandai and tak bergune kan . but, ckin memang nak cakap pasal bestie pon . ckin terase sangat gembire sangat sebab die ( F ) dah ade NEW BESTFRIEND FOREVER ~ ouwh, sweet frienship lorh . . congratulation . . hope, korang lebih rapat lagi and sampai bile-bilelah korang punye friendship . .

then, ckin rase pelik lah . asal F tuh reply  my text and say " bestie " to me ?? die nak ingatkan ckin takyah mesej die dah kot, sebab ckin bukan bestie die dah kan . sebab tuh die reply macam tuh . ckin rase lah kan . . but, at school ckin rase awkward gile dengan die . just smile to each other . no more chating with her :( . . so sad you know ! Oh My GOD ~ i feel so weird and wanna die ! if die ade dekat school tuh . ckin nak tegur die rase serbe-salah gile kot . . tak tegur lagi lah rase serbe-salah . so, beter tak jumpe teros . sebab die pon ade cakap " tak yah tegur supaye takde yang sakit hati " . huwm , bukan ayat sebenar tau, tapi lebih kurang macam tuh lah . . . huhu . itu sahaja . you, take care ok BESTIe .
p/s : dulu kite macam gambar atas ni kan ?? huwm . i miss you so much actually ^__^
 
by the way, terase lapar lah pulak . makan nasi goreng pataya sedap jugak ni kan . hehe . okeylah .
BYE*







Saturday, October 22

blog*

 
 hello . lame dah ckin tak buat post kan . rindu rasenye dengan blog tersayang nih . walaupun tak macam ckin sayang my hubby <3 . hehe .. ni lah sesawang untuk ckin menaip dengan hati yang kadang-kadang gelisah, suka-suki,sembang sorang-sorang and luahan hati ... yeah ~ ok FULLSTOP !

hehe . rilex lah dulu k . ckin baru je nak sembang . . baru je nak lepaskan rindu kan . . seminggu jugak ckin tak ber-BLOGGING ni . rase janggal pon ade . but, ckin baru je ubah ckin punye background blog . . hehe . pink colour ~ i love it so much lol ! cantik tak ?? ok fine , actually tak cantik pon kan . .  huwm. so, NVM . i just do whatever i think i want . . kite bukak cite lain lah .

hari ni terase penat sangat , sebab satu hari hang dengan my hubby and my another friend . Eiqah , Fahmi , Nadya , Aina , Natasya and Mastura . . kitorang lepak-lepak kat KFC and pergi jalan pasar malam je kot . huhu . sumpah lah, rampai gile orang kat KFC tadi . dah la sejuk dalam tu . menyampah betol . tapi , janji kenyang kan . hehe . . .  
( p/s : ckin rindu nak hang dengan myBESTIE ?? ) rase takut nak cakap die bestie ckin . huwm . .

lastly, exam yang takde kesudahan . haha ! meme lah takde , sebab tahun depan lagi banayk exam kan . tapi final year exam ni lambat lagi ckin habis . semue ni gare-gare Prnsip Akaun . asal la subjek tuh last sekali exam, hari jumaat due minggu lagi . membuatkan ckin rase tak tenteram je . nak kene study lah , ape lah ~ atoi ! dah lah hari tuh ckin tak ambik paper two Bahasa Inggeris, disebabkan someone, that LOOSER girl ! geram betol dengan die tuh ~ then , ckin ade lagi paper Additional Mathematic paper one and Perdagangan paper two lagi yang belom exam . . paper yang belom exam ni dah lah memeningkan . boleh pecah otak ckin gini . mati.mati ~ haha ! ok . tuh jela . . .

p/s : my hubby, take care yourself . remember , you must always cool k sayang .don't think something too much ! you have many important things to do . I love you so much MYSOUL ~

Thursday, October 13

post*

salam . huhu . post baru . .
hehe . ckin baru lepasjumpe si die tadi . merajok lagi . kenapelah ... ckin pon tak paham . ekot die lah , sampai sekarang die tak text or call ckin lagi . huwm .. ikut die lah . . ckin nak buat macam mane kan.kan. haha ! ckin lapar lah ... sape nak belanje ckin makan ?? cepatlah . . belanje cornetto pon jadilah :)

hari ni baru je exam Bahasa Melayu . . Oh My GOD , sakit tangan ckin menulis sampai terguling-guling ! haha ! *tipu je tuh , dalam kelas mane boleh terguling-guling nanti mak marah ~ tipu lagi . . . sorry ... by the way , ckin still boleh jawab even tertinggal beberape soalan dalam paper 2 . . but, still rugi jugak dalm 10 markah uw . . . atoi.kusut betol lah .... Kerje Kursus Akaun lagi satu hal ! bile nak siap ni ?! * ok , tak patut tanye korang kan . . . ckin malas je rase nak buat nye , sebab esok dah nak kene hantar . . .kepale hotak berjambul ! ckinbanyak lagi tak siap ...

ANTARANYA :
  1. imbangan duga
  2. penyata kewangan ... terbahagi pulak kepade due , penyata pendapatan and kunci kire-kire
  3. belum print
  4. tak sure pergi sekolah ke tak sok ! haha .
done ! alasan tuh mansabah kan nak bagi tau cikgu sok .. hehe ..

p/s : menaip kat rumah ezainie tak balikdari tadi . haha ! and abaikan gambar tak berbayar di atas k :)

that's all . 
Bye !

Tuesday, October 11

Maddi Jane - Rolling in the Deep (Adele)

...... salam .....

hai semua .... semue orang sihat ? ckin pon sihat . haha ! dah lame ckin tak post kan . blog ni selalu TERBIAR macam kerja kursus Prinsip Akaun ckin yang tak siap-siap lagi tuh ! huh ! penat betol nak buat kerja kursus tuh ... CAM SIAL LAH , tuih ! eh, sorry mencarut pulak ... betol... penat lah buat kerja kursus tuh , nih pon baru je lepas buat keja tuh .. rase loye gile buat lame-lame . esok ade kelas lagi , kene balik pukul 5 petang kot ... hari khamis pulak ade exam , lucky me , hari jumaat tak ade ... Oh my GOD ... THANK YOU SO MUCH ! I LOVE YOU FOREVER AND EVER ~ ngeeew :) however , next week tetap exam sampai seminggu . . then, holiday come for a WEEK ! yeah ~ ckin boleh study lagi untuk subject lepas cuti tuh . . hehe 

by the way , mysoul :

Oh my GOD ! you're the best hunny bunny . . you always make me happy and go lucky . . wink-wink* you know what , hunny . . 8/10/2011 . . .the best one ! anniversary kite yang pertame , even kite sambot awal . . sebabnye, tarikh sebenar tak cuti kan hunny . . but , it's doesn't matter at all right hunny ? all gone very well . .  kite pergi gambang untuk habiskan duit kite yang terlalu banyak tuh . . then rushing ke kuantan pergi ECM  untuk makan PIZZA HUT . .  haha !  i got a new cloth and bag ! DOMO ~ and biggy thanks , cause you fulfill your promise ~ treat me Big Apple . nyum-nyum* so yummy ! ALL the DAY , i'AM so HAPPY with YOU . . . remember hunny , I LOVE YOU SO DAMN FUCKING MUCH ! jangan sesekali tinggalkan yunk okey :)

p/s : tarikh sebenar anniversary kami : 10 october 2011 . .

by the way, I MISS someone . . bestie ??
k lah done ..
bye :)
 +
 +
 +
+
- P E R S E M B A H K A N -
+
+
+
+
+
+
+

Thursday, October 6

ponteng sekolah lagi ....

salam and good morning.

hari ni ckin tak pergi sekolah lagi . minggu lepas pon hari jumaat jugak tak pergi sekolah . ckin pon tak tau lah nak jadi pe lah ckin ni kan . pemalas betol . tak sedar diri , minggu depan ade exam . start hari khamis . ckin risau sangat sebab ckin tak kuasai lansung semue SUBJECT tahun ni . ckin nak jawab ape erk ?????

huwm ... nampaknya risau saja tak akan bantu ckin , betol tak ? 
so, azam ckin mulai hari ni .....

ckin nak try kaji ckin punye kelemahan dalam setiap subject . expecially Addmath ( actually memang semue tajuk ckin lemah ) , matematik and another 7 subject !
belajar lebih struggle !
menginsafi diri untuk tidak ponteng sekolah dah . haha !

A M I N ~

hehe . ckin nak semue ni ckin dapat buat dengan baik . ckin taknak dapat keputusan yang amat teruk . SUMPAH tak nak .tapi , semue orang tak nak kan .kan . ~

lastly , esok ckin akan pergi gambang dengan my hubby ... pergi mandi-mandi sebab nak sambut anniversery kitorang yang pertama . actually awal 2 hari kirorang sambut pon . . haha ! nevermind . . and ckin memang tak sabar nak tunggu esok . . .

ok lah nak pergi mandi , makan ... lepas tu buat pape jelah yang patot .
BYE ~