> welcome pretty and handsome . Selamat bekunjung and mind follow me .

Wednesday, December 21

kuala lumpur*


salam. hello.

hehe. sihat semue . hope you all always feel good okay .damn ! ckin baru nak post kan setelah sekian lamenye blog ckin ni takde post yang terbaru ~ huahua ! sape lah yang tunggu post dari ckin ni kan . kan . huhu . nevermind, ckin tak pakse pon ~
k lah , ckin nak share pic mase kat KL hari tuh . sebab malas nak banyak menaip . huhu ~



done . 
Bye   

Tuesday, December 13

FunFair *


wink-wink . 
hellow.hellow .. hehe . lesu nye rase ~

tapi tibe-tibe je rase nak buat post malam ni . kenape erk ? haha ! tak payah tanye tak pe . sebab dah tau , tak de orang care pon ;P
ok fine , faham . huhu . haisz . ckin ni pelik kan . kan . asal post je , mengeluh kat dalam blog . asal mngeluh je post dalam blog . isk ! suke hati ckin lah . ckin punye blog ~ ckin punye pasal lah kan . huhu ~

ok ni pic mase pergi expo ~
hari : AHAD, malam isnin / masa : malam lah kan / tempat : Jerantut, PAHANG !

sorry, tak cantik pon . haiszz , ni pon 1st time pergi Funfair kat sane tahun ni . dah malam ni last night funfair tuh dekat jerantut ~ huwm . sedih nye . nak pergi lagi !!!!  atoi !
tapi yang best nye time ckin pergi malam tuh diorang jemput kumpulan R2 , Raja Lawak . tak kenal ? meh ckin kenalkan siapa diorang ~ hehe . tapi korang boleh KLIK SINI okay ;)

actually ,ckin ade naik stage dengan diorang tau . hehe . ade ke suruh ckin berlakon depan orang ramai ?? segan lah ckin . so, ckin naik just gelak-glak n sngih-sngih j ! haha ! glamour je rase time atas stage tuh . Werxxx ~ huwm, nak letak picture abang ckin tak masuk kan lagi lah . atoi ! maybe , next time jela ckin dapat masuk kan . ckin pon nak buat kenangan gak kan . kan . huhu

eh, macam dah banyak je ckin menaip nih . penat gak rasenye . huhu.okaylah .nak makan  . .
Bye .

Wednesday, December 7

short P O S T ~


hellow.hellow ~ 
lame dah ckin tak post dalam blog tersayang ni ha kan . haha ! busy kot ! mane taknye . keje lagi, pakwe lagi, study lagi ( study lah kot ! ), makan, tidur, dengan berangan nye and berjalan-jalanlah kan yang penting sekali . . huhu . yela , kate cuti sekolah , kate kerje ?? kan.kan . huhu . tak lupe jugak ! penat kot ~ bile lah nak sampai hari jumaat ni ~ boleh start cuti kerje . atoi !

first of all, ckin buat post hari ni pon sebab kesian dengan blog ckin ni ha . last post pon pasal ckin g Kuala Lumpur hari tuh ha . atoi ! so, khas buat blog tersayang . you punye tuan dah buatkan your new post . so, you'll look pretty like Lisa Surihani and Salena Gomez . handsome like David Beckham ! ngeew ;) cute macam ckin churliey ~ haha ! sorry, perasan pulak saye .

haiszzz ! gambar ni ckin letak sebab .. ckin rindu sangat dengan rambut ckin ... huwaaa ~ sedihnye ! 
BILE RAMBUT SAYE NAK PANJANG !!!!???
emo ? biarkan !

lastly, ckin nak cakap ckin rindu classmate ckin n SMK Jengka Pusat 2 ~
tak lupe okay, my Hubby , Pali . sangat-sangat rindu ! even selalu jumpe tau ~ hehe 

k lah , done .
Bye

Monday, November 21

kuala lumpur

 
hellow.hellow . sihat semue ? hehe .

penatnye ckin hari ni . yelah kan first day kerje . haiszzz . sungguh tak ku sangke, tak ku duge boleh penat sampai macam ni sekali . mane tak nye ! penat balik dari Kuala Lumpur pon tak hilang lagi , hari ni dah start kerje . nevermind , ckin dapat pengalaman baru kot hari ni . jual waffle cake dekat cafe Seroja UITM jengka . wait a minute, bukan waffle cake je tau . ckin ade jual jagung, air and ice cream tau . huhu . ckin kerje dengan atiqah ~ die pon nampak penat jugak . kesian die .

eh, k lah . lupekan je pasal kerje tuh . hehe . ckin nak cakap pasal ride to Kuala Lumpur ~ ckin pergi hari jumaat dengan Suhaznurhatin . hehe , saje tulis full name die ;P
esoknye kitorang gerak pukul sepuluh jempe alia , fatin , nizam , ibu and cik mala kat pekeliling ..then , ambik train stop kat Bukit Bintang terus jalan kaki pergi Times Square ~ jalan-jalan kejap then makan dekat Chicken Rice Shop . sedap kot makan dekat situ ! hehe . boleh lah makan kat situ lagi lepas ni ..
next , kami masuk permainan dekat Times Square tuh . tiket mahal giler kot . RM37.00 untuk dewase ( MYCARD ) . kami ingat kan nak masuk rumah hantu kat dalam tuh , tapi kene bayar lah pulak . so, kami mainlah Roller Coaster . perrrrgggghhh !gayat giler ! dah lah laju sangat-sangat . SEram tau ! haha .
eh kejap , tak kan bayar mahal-mahal main tuh je kan . kami main lah kerete langgar and banyak permainan yang best-best kat situ lah kan . huhu .
haha ! okay koya ~ nih kat Theme Park ~ sorry, picture nih kabur .
 dengan alya je lah . my hubby takde kan ~ huwm . 
dengan fatin . i love that tree ;)
with snowman ~ he wear pink scarf ! so cute ^_^
window with friend ~
fatin with hatin <3
jeles tengok diorang . my hubby takde ;(
okay , tuh je gambarnye . huhu .
but , cerite ckin tak berakhir di Times Square tau . hehe .sebab ckin pergi KLCC pulak lepas tuh . samai je kat KLCC ,ckin jadi lonely soldier . haha ! melepaskan gian untuk shopping . yelah kan , kat TS tak dapat beli pape pon and yang lain tengok wayang . ckin malas lah nak tengok wayang kan . so , ckin conquer kedai kat KLCC tuh . huhu . dapat lah jugak beli baju untuk my hubby kat Romp and sehelai untuk ckin . tak dapat nak beli banyak-banyak sebab kat KLCC tuh mahal gile kot . ckin mane ade duit macam korang ~ huhu .

great moment : ride with very impressive friend .
bad moment : jatuh dekat tangge mase naik bas nak balik jengka . malu kot ~ huhu

ok . that's all . ckin akan ingat kenangan bersame diorang semua sampai bile-bile ~
Bye

Wednesday, November 16

final year exam ✿


hello.hello. selamat tengahari semue . haha ! hari ni ckin nak share result akhir tahun ckin yang amat teruk dan menunjukkan ckin ni tidaklah cerdik macam kalian semua .◕‿◕ hehe . sebelum orang yang cakap baik ckin mengaku kan yang ckin ni tak cerdik .

okay . hari ni ckin ponteng lagi . tak tau lah, semenjak akhir-akhir ni asal post je ckin ponteng kan . huhu . yela , kalau tak ponteng busy lah kan , macam mane nak post ~ huhu .

okay, ckin dapat result ni semalam time abah ckin pergi ambik duit bantuan kerajaan tu . yang RM100 tuh . huhu . ckin pelik jugak, kenape sekolah lain student ambik sendiri duit tuh . dah kucalana pemikiran ckin . ouwh , patutlah sekolah ckin sekalikan dengan tanda tangan buku rekod . oit ! dah kantoi result merosot dengan abah ~ atoi ! sorry ye abah , len kali kakak belajar rajin-rajin lagi ..

yeah ~ ni lah resultnye . sorry, tak jelas sangat .

sorry, camera tak lawa . lagipon suruh adik yang snap result ni . huhu . klik picture tu kalau nak lagi jelas ;)
too bad right ? cool lah peep . final year exam je kot . haha ! yelah kot !!!!!
heheh . oh ya , macam mane dengan my hubby eak . die jawab exam math hari ni . moge-moge lah die dapat jawab dengan baik . AMIN ~
k lah , sampai sini je .
Bye

Sunday, November 13

my H U S B A N D ? ? *


hellow.hellow . . kopi ke milo ~
haha ! okay . gurau je . hari ni pon ponteng jugak . actually ckin dah siap iron baju and nak pergi sekolah sangat dah . tapi tuh la kan . membe takde lansung yang pergi . so, pagi tadi dah nak mandi nak pergi sekolah tibe-tibe ade bunyi mesej dari aliff . die kate budak ni ramai yang datang hari esok . so, ckin dengan rela / redha kan diri untuk baring di atas katil dan tidur semula . haha !

Daisypath Anniversary tickers
jejejeng ~
 haha ! ade ke bunyi macam tuh ? ok, abaikan je tau . nampak tak gambar and daisypath ckin letak tuh ? and nampak tak titlte ckin hari ni ? yeah ~ that's my boyfriend . but, ckin sayang die macam husband ckin tau . . sebab dah setahun , sebulan dan tiga hari masuk hari ni kami bersame dalam suke duke kami tempuh . kalau tak caye, tanye lah ckin okay . ngeeew ;) sorry, terJIWANG lah pulak .


okay, ckin rindu and risaukan die hari ni . sebab die sedang duduk dalam dewan untuk jawab SPM . Oh , to bad when i feel like this . why ? because , ckin risaukan mase depan die . okay , ckin nak cerite sikit pasal Biodata die .
name : Muhammad Fazli bin Jef Azmy
age : 17 ( 12 January 1994 )
lives : Rantau Perintis, Bandar Tun Abdul Razak Jengka, Pahang
school : Sekolah Menengah Desa Jaya, Bandar Tun Abdul Razak Jengka, Pahang
facebook : Fazli Hoi Hoi

 beberape keping gambar kami . ni time kat Kuantan ~ ngeeew ;)
I lOve U b .

1 . die suke makan spagetti . oLleee ~ huhu
2 . kat TC
3. Kat TC jugak ..

P/s : b , jage diri untuk due minggu ni okay . yunk rindukan b tau sebab tak dapat jumpe due minggu . sedih pon ade . b buat yang terbaik untuk SPM ni tau sayang . tahun depan yunk pulak . b pulak kene support yunk . hehe . love you b . Mmmuuuaaah !
ok done . 
Bye

Friday, November 11

c J 7 !

hahaha ! tau dah gedik . tak suke jangan tengok okay .
Bye

sebab C K I N bosan .



ini gitar abng ckin yang punye . ckin suke gitar . but, tak obses lansung ~ haha !
ok . ckin bosan so snap lah dengan gitar nih . sebab macam best je anak buah ckin ketok-ketok gitar nih ~
huhu .

so, lame dah ckin tak update blog ni . sangat-sangat berhabuk kot . hehe . it's alrigt it's ok right . yeah ~
korang tau pe . ckin kan tengah busy sekarang nih . ckin busy dengan my Hubby yang nak ambik SPM hari isnin nanti , dengan bilik ckin yang macam tong sampah tuh and macam-macam lagi lah . korang ade macam tuh ? tak de kan . sebab tuh ckin nih SPECIAL ckit ~ haha ! perasan sudah . . never mind .

lastly, ckin tak pergi sekolah lansung minggu ni . haha ! mane taknye . ckin pergi rumah membe semalam . mak die kate die pergi sekolah die sorang je girl . oh man ~ what that mean yaa .. haha ! it's mean, i don't need going to school for the next week maybe . . hehe .

P/s : abaikan muke ckin . haha ! tau burok . saje je edit macam tuh . . haha ! cewah , padahal tak pandai edit ~
that's all .
Bye

Monday, November 7

M I S Z W O R L D 2011 *

haha ! hello semue . ckin hari tak pergi sekolah pon . sebab demam . and , tak pergi kerja lah kan . huwm . tak best lah demam . emue bende tak boleh nak buat sebab tak larat . but ,  buat blog boleh je . hehe

okay , gambar atas tuh ialah jay_priyjanka . cantik kan die .
die salah seorang miszworld tapi tak menang lah . 

pemenang untuk tahun ni sebenarnye :



1
2
3
4
5
6
nilah pemenangnye . miss V E N E Z U E L A ~
cantik kan die . suke ckin tengok . haha !

okay lah , tuh je yang ckin nak cerite hari ni . nak menaip lame-lame pening kepale ouwh ~
Bye

Wednesday, November 2

anak buah ke-2 *

 


1
2

ahha !
tengok picture atas tuh . comel kan die . hehe . ni anak buah ckin yang ke-2 actually . yang pertame perempuan . nanti ckin cerite pasal die dengan ank buah yang ke-3 okey . hehe . cerite tak cerite , ckin post hari ni sebab tak pergi sekolah .haha ! urat kot nak pergi , bukan ade exam pon ... hehe

and now, ckin just nak cerite pasal tiny boy je hari ni ..
die anak kepade abang yang ke-5 . huhu .

name : Muhamad Syahmi bin Syahrizam
age : 1 years old > 7 February 2010 <
mother's name : Noranisah

huhu . i love that tiny boy . cute tau . by the way tarikh birthday die same dengan ckin . huhu . suke nye ckin dapat anak buah yang same tarikh birthday ckin sebab jarang kan orang same birthday dengan family yang dekat-dekat ni . huhu

P/s : more info about my family, clik SINI .

ok done . that's all .
Bye

Sunday, October 30

mastura's birthday ◕ ‿-

 
Assalamualaikum
 
1

 2
hello-hello .
right now my mood is . . .

☑ happy 

☒ sad

yeah ~ so, ckin nak cerite what happening today . hehe .
nampak tak picture atas tuh ? huhu . ckin snap petang tadi . eh, stop do your own conclusion okay . ckin bukan nak tayang muke lah . . actually petang tadi ckin pergi sambut birthday kawan ckin . hehe . sekali lagi ade birthday party . hari tuh dah buat dah pergi dah sekali kan . isk ! biar ckin lah kan ~
okay , hari ni birthday Mastura Nabila . huhu . ramai jugak yang datang celebrate .
iaitu :
  1. Adam ◕‿◕
  2. Afiq ◕‿◕
  3. Aina ஐ≈
  4. Nadya ஐ≈  
  5. zZatie ஐ≈  
  6. last one , Me ஐ≈  
yeah ~ best tau party tadi . diorang mandi tepung . seronok betol diorang . . diorang jela kan , sebab ckin tak men sekali pon . . huhu .
P/s : Mastura , semoge kau panjang umur and murah rezeki okay *


here we are  :
 
ஐ≈

 
ni gambar kami . snap sekejap . sebelum mastura datang .
1
2
 
ni picture last ambik sebelum balik . hehe .
nak tengok gambar lain klik kat Facebook CKIN CHURLIEY *

okay done .
Bye