> welcome pretty and handsome . Selamat bekunjung and mind follow me .

Sunday, August 17

Throwback Bukit Tinggi.

 Hi peeps !
Dah lama ckin tak post kan. Last entry pun GA yang ckin tiada rezeki nak menang. Lagipun ckin ni bukan pandai nak mengarang karang apa-apa. Bahasa Melayu karangan sejak sekolah lagi failed sebab tak minat. Itu sebab ckin jarang nak post kat blog.
By the way, ckin dapat tawaran belajar kat UITM Puncak Perdana bagi kos Rekod Management. Alhamdulillah ada rezeki untuk melanjutkan pelajaran bagi peringkat Ijazah. Alhamdulillahx100.
Berbalik pada title entry for today.
sila bertemu si cantik iaitu angsa dan dayang sendidungdung iaitu ckin.
Ckin pergi Bukit Tinggi pada bulan June. Tarikh sebenar ckin tak ingat. Sebab dah berkurun pun tetapi baru nak review. Ahaks ! Maafkan patik ya saudara_saudari. Mungkin ada yang pernah datang Bukit Tinggi mungkin tidak. Kalau ckin, inikalilah pertamanya ckin menjejakkan kaki di Bukit Tinggi. Itu pun sebab Aliff yang bawak ckin dan Eiqah. Kami pun first time datang tau. Kat Bukit Tinggi memang nyaman tapi tak sejuk mana pun. Bagi yang belum sampai ke sini mesti tertanya-tanya. 
Bukit Tinggi ni kat mana ?
Bukit Tinggi ni kat Pahang tau dekat dengan Genting Highland yang merupakan tempat pelancongan di Malaysia yang ala-ala OVERSEA gituuuu ~. Ckin dari Jengka sampai Bukit Tinggi dalam 2 jam je. 
So, jangan taktau kalau nak pergi Bukit Tinggi kena beli tiket. Sebelum kita sampai ke destinasi ada satu pondok untuk beli tiket .
Tiket : 
Adult : RM12 /person. 
For child ckin taktau pun sebab haritu pergi semua adult and memasing takda anak lagi. haha !
3 of us .
ada pondok ala-ala rumah Jepun.
 tamgga dari parking untuk melawat bahagian atas bukit. kereta tak larat nak panjat tingi-tingi. so, paking bawah sikit and terpaksa naik seratus anak tangga. yeke seratus ?

 ni kat taman. tempat dia bukan besar sangat. Jalan sejam je dah habis ditakluki. tempat itu ialah taman ini dan rumah ala-ala jepun tu.
Bangunan ala-ala France. Haaaaaa
Ini sumber internet. pemandangan yang cantik.
1
At the rooftop. Jangan main-main. kat rooftop pun nampak cantik. Boleh posing-posing kat atas tu haa..
rooftop 2.

that's all. Bye .

1 comment:

  1. hi baru follow ur blog..sudi2lah join giveaway blog azie :)
    http://aziesuhaimi.blogspot.com/2014/09/like-share-win-herblax-shaklee-for.html

    ReplyDelete