> welcome pretty and handsome . Selamat bekunjung and mind follow me .

Monday, November 21

kuala lumpur

 
hellow.hellow . sihat semue ? hehe .

penatnye ckin hari ni . yelah kan first day kerje . haiszzz . sungguh tak ku sangke, tak ku duge boleh penat sampai macam ni sekali . mane tak nye ! penat balik dari Kuala Lumpur pon tak hilang lagi , hari ni dah start kerje . nevermind , ckin dapat pengalaman baru kot hari ni . jual waffle cake dekat cafe Seroja UITM jengka . wait a minute, bukan waffle cake je tau . ckin ade jual jagung, air and ice cream tau . huhu . ckin kerje dengan atiqah ~ die pon nampak penat jugak . kesian die .

eh, k lah . lupekan je pasal kerje tuh . hehe . ckin nak cakap pasal ride to Kuala Lumpur ~ ckin pergi hari jumaat dengan Suhaznurhatin . hehe , saje tulis full name die ;P
esoknye kitorang gerak pukul sepuluh jempe alia , fatin , nizam , ibu and cik mala kat pekeliling ..then , ambik train stop kat Bukit Bintang terus jalan kaki pergi Times Square ~ jalan-jalan kejap then makan dekat Chicken Rice Shop . sedap kot makan dekat situ ! hehe . boleh lah makan kat situ lagi lepas ni ..
next , kami masuk permainan dekat Times Square tuh . tiket mahal giler kot . RM37.00 untuk dewase ( MYCARD ) . kami ingat kan nak masuk rumah hantu kat dalam tuh , tapi kene bayar lah pulak . so, kami mainlah Roller Coaster . perrrrgggghhh !gayat giler ! dah lah laju sangat-sangat . SEram tau ! haha .
eh kejap , tak kan bayar mahal-mahal main tuh je kan . kami main lah kerete langgar and banyak permainan yang best-best kat situ lah kan . huhu .
haha ! okay koya ~ nih kat Theme Park ~ sorry, picture nih kabur .
 dengan alya je lah . my hubby takde kan ~ huwm . 
dengan fatin . i love that tree ;)
with snowman ~ he wear pink scarf ! so cute ^_^
window with friend ~
fatin with hatin <3
jeles tengok diorang . my hubby takde ;(
okay , tuh je gambarnye . huhu .
but , cerite ckin tak berakhir di Times Square tau . hehe .sebab ckin pergi KLCC pulak lepas tuh . samai je kat KLCC ,ckin jadi lonely soldier . haha ! melepaskan gian untuk shopping . yelah kan , kat TS tak dapat beli pape pon and yang lain tengok wayang . ckin malas lah nak tengok wayang kan . so , ckin conquer kedai kat KLCC tuh . huhu . dapat lah jugak beli baju untuk my hubby kat Romp and sehelai untuk ckin . tak dapat nak beli banyak-banyak sebab kat KLCC tuh mahal gile kot . ckin mane ade duit macam korang ~ huhu .

great moment : ride with very impressive friend .
bad moment : jatuh dekat tangge mase naik bas nak balik jengka . malu kot ~ huhu

ok . that's all . ckin akan ingat kenangan bersame diorang semua sampai bile-bile ~
Bye

Wednesday, November 16

final year exam ✿


hello.hello. selamat tengahari semue . haha ! hari ni ckin nak share result akhir tahun ckin yang amat teruk dan menunjukkan ckin ni tidaklah cerdik macam kalian semua .◕‿◕ hehe . sebelum orang yang cakap baik ckin mengaku kan yang ckin ni tak cerdik .

okay . hari ni ckin ponteng lagi . tak tau lah, semenjak akhir-akhir ni asal post je ckin ponteng kan . huhu . yela , kalau tak ponteng busy lah kan , macam mane nak post ~ huhu .

okay, ckin dapat result ni semalam time abah ckin pergi ambik duit bantuan kerajaan tu . yang RM100 tuh . huhu . ckin pelik jugak, kenape sekolah lain student ambik sendiri duit tuh . dah kucalana pemikiran ckin . ouwh , patutlah sekolah ckin sekalikan dengan tanda tangan buku rekod . oit ! dah kantoi result merosot dengan abah ~ atoi ! sorry ye abah , len kali kakak belajar rajin-rajin lagi ..

yeah ~ ni lah resultnye . sorry, tak jelas sangat .

sorry, camera tak lawa . lagipon suruh adik yang snap result ni . huhu . klik picture tu kalau nak lagi jelas ;)
too bad right ? cool lah peep . final year exam je kot . haha ! yelah kot !!!!!
heheh . oh ya , macam mane dengan my hubby eak . die jawab exam math hari ni . moge-moge lah die dapat jawab dengan baik . AMIN ~
k lah , sampai sini je .
Bye

Sunday, November 13

my H U S B A N D ? ? *


hellow.hellow . . kopi ke milo ~
haha ! okay . gurau je . hari ni pon ponteng jugak . actually ckin dah siap iron baju and nak pergi sekolah sangat dah . tapi tuh la kan . membe takde lansung yang pergi . so, pagi tadi dah nak mandi nak pergi sekolah tibe-tibe ade bunyi mesej dari aliff . die kate budak ni ramai yang datang hari esok . so, ckin dengan rela / redha kan diri untuk baring di atas katil dan tidur semula . haha !

Daisypath Anniversary tickers
jejejeng ~
 haha ! ade ke bunyi macam tuh ? ok, abaikan je tau . nampak tak gambar and daisypath ckin letak tuh ? and nampak tak titlte ckin hari ni ? yeah ~ that's my boyfriend . but, ckin sayang die macam husband ckin tau . . sebab dah setahun , sebulan dan tiga hari masuk hari ni kami bersame dalam suke duke kami tempuh . kalau tak caye, tanye lah ckin okay . ngeeew ;) sorry, terJIWANG lah pulak .


okay, ckin rindu and risaukan die hari ni . sebab die sedang duduk dalam dewan untuk jawab SPM . Oh , to bad when i feel like this . why ? because , ckin risaukan mase depan die . okay , ckin nak cerite sikit pasal Biodata die .
name : Muhammad Fazli bin Jef Azmy
age : 17 ( 12 January 1994 )
lives : Rantau Perintis, Bandar Tun Abdul Razak Jengka, Pahang
school : Sekolah Menengah Desa Jaya, Bandar Tun Abdul Razak Jengka, Pahang
facebook : Fazli Hoi Hoi

 beberape keping gambar kami . ni time kat Kuantan ~ ngeeew ;)
I lOve U b .

1 . die suke makan spagetti . oLleee ~ huhu
2 . kat TC
3. Kat TC jugak ..

P/s : b , jage diri untuk due minggu ni okay . yunk rindukan b tau sebab tak dapat jumpe due minggu . sedih pon ade . b buat yang terbaik untuk SPM ni tau sayang . tahun depan yunk pulak . b pulak kene support yunk . hehe . love you b . Mmmuuuaaah !
ok done . 
Bye

Friday, November 11

c J 7 !

hahaha ! tau dah gedik . tak suke jangan tengok okay .
Bye

sebab C K I N bosan .



ini gitar abng ckin yang punye . ckin suke gitar . but, tak obses lansung ~ haha !
ok . ckin bosan so snap lah dengan gitar nih . sebab macam best je anak buah ckin ketok-ketok gitar nih ~
huhu .

so, lame dah ckin tak update blog ni . sangat-sangat berhabuk kot . hehe . it's alrigt it's ok right . yeah ~
korang tau pe . ckin kan tengah busy sekarang nih . ckin busy dengan my Hubby yang nak ambik SPM hari isnin nanti , dengan bilik ckin yang macam tong sampah tuh and macam-macam lagi lah . korang ade macam tuh ? tak de kan . sebab tuh ckin nih SPECIAL ckit ~ haha ! perasan sudah . . never mind .

lastly, ckin tak pergi sekolah lansung minggu ni . haha ! mane taknye . ckin pergi rumah membe semalam . mak die kate die pergi sekolah die sorang je girl . oh man ~ what that mean yaa .. haha ! it's mean, i don't need going to school for the next week maybe . . hehe .

P/s : abaikan muke ckin . haha ! tau burok . saje je edit macam tuh . . haha ! cewah , padahal tak pandai edit ~
that's all .
Bye

Monday, November 7

M I S Z W O R L D 2011 *

haha ! hello semue . ckin hari tak pergi sekolah pon . sebab demam . and , tak pergi kerja lah kan . huwm . tak best lah demam . emue bende tak boleh nak buat sebab tak larat . but ,  buat blog boleh je . hehe

okay , gambar atas tuh ialah jay_priyjanka . cantik kan die .
die salah seorang miszworld tapi tak menang lah . 

pemenang untuk tahun ni sebenarnye :



1
2
3
4
5
6
nilah pemenangnye . miss V E N E Z U E L A ~
cantik kan die . suke ckin tengok . haha !

okay lah , tuh je yang ckin nak cerite hari ni . nak menaip lame-lame pening kepale ouwh ~
Bye

Wednesday, November 2

anak buah ke-2 *

 


1
2

ahha !
tengok picture atas tuh . comel kan die . hehe . ni anak buah ckin yang ke-2 actually . yang pertame perempuan . nanti ckin cerite pasal die dengan ank buah yang ke-3 okey . hehe . cerite tak cerite , ckin post hari ni sebab tak pergi sekolah .haha ! urat kot nak pergi , bukan ade exam pon ... hehe

and now, ckin just nak cerite pasal tiny boy je hari ni ..
die anak kepade abang yang ke-5 . huhu .

name : Muhamad Syahmi bin Syahrizam
age : 1 years old > 7 February 2010 <
mother's name : Noranisah

huhu . i love that tiny boy . cute tau . by the way tarikh birthday die same dengan ckin . huhu . suke nye ckin dapat anak buah yang same tarikh birthday ckin sebab jarang kan orang same birthday dengan family yang dekat-dekat ni . huhu

P/s : more info about my family, clik SINI .

ok done . that's all .
Bye