> welcome pretty and handsome . Selamat bekunjung and mind follow me .

Wednesday, October 3

F sucks !

Hello, i'm here again . seriously, rindu sangat dengan Blog Perigi Kepunyaan Timba ni . Lame sangat ckin tak post. Mana taknye, tengok jelah  berape lame ckin tak post ~ hehe 
okay, picture dalam twitter je ~ tak suke jangan lah tengok okay 
okay, ckin dah tak tahu nak cerita kat mane hal ni . So, buat keputusan blog sebagai pendengar setie . 
Okay, setiap post, ade ceritenye ! Am i right ?
Ckin nak cerite pasal ex-friend ckin . Die ni sangat lah 'SUCKS-nye' ! Si F ni tak pernah sedar ape salah die dekat orang lain . Ape yang die tau, orang je pernah buat silap dengan die ~ Idgaf !

"She's always think ----> really good"
But, die ni pengecut orangnye . ckin ingat lagi, mase ckin ade problem dengan die dulu . bukan main cakap ckin pengecut and call me BITCH ! How bad. Isn't ? Then die ajak semue classmate tak suke ckin . Dengan budak lelaki perli dalam kelas . But, i'am strong ~ hehe . pergi sekolah jugak . tak maca die :
" Ada problem --> cry --> jumpe cikgu --> cari simpati "
Alolo , kesian nye. Then, buat cikgu tak suke orang lain . Busuk hati betul . sedangkan dielah punce die dilayan macam tuh . siape nak rapat dengan orang busu hati ? Aibkan orang ? Penghasut macam Setan ? 
Oh yaa, ckin banyak tau yang die cakap ckin ni "KARO => perempuan yang dah takde maruah" kat kawan-kawan ckin . dengan care tuh orang takkan rapat langsung and tak sukekan ckin . Sedangkan dulu ckin ni baik gile babeng dngan die . korang bayangkan lepas tak rapat jadi harrrrrrrreeeeeeeeeemmmmmmmmm mulut die tuh ! She's or me SHIT ? Die ingat die je boleh bencikan orang , orang lain pon boleh lah ~ 
Die ingat die anak raje ke orang kene layan die baik-baik sedangkan perangai harrrrreeeemmmmm ! haha !
So, beware with her ~
carilah kawan sejati dan boleh dipercayai . jangan cari perangai macam PSAO iaitu F ~
Okayyylah sampai sini je dulu.
Haisszz, ckin nak cerite dalam blog ni hak ckin lah kan . biarlah kepade sesipe yang terase . Too bad ~ 
Bye.

Monday, August 20

hari raya ,,

hello .. salam lebaran semua , kakak-kakak , mak cik-mak cik, pak cik-pak cik, adik-adik,abang-abang dan atuk nenek . .. maafkan salah silap ckin .janganlah pula simpan dalam hati okay . ckin mohon ampun dari hujung rambut sampai hujung kuku kaki anda-anda semua . . jemputlah datang rumah ckin , pintu terbuke untuk semue orang . huhu ;) k lah, ckin ambik sikit je mase nak buat post untuk blog ckin ni . . lepas Raye ade trial SPM, then ckin kene lebih focus terhadap itu yeeee . semoga anda-anda dapat menyambut Hari Raya ni dengan penuh makne bersama orang yang tersayang ..........

first ~

ni raye ke 2 .. that's all . salam 

Saturday, May 5

post !



hey ,, wazz up !

haiszzz,, long time leave my blog without new post .. well, busy giler kot . huhu .lagipun takde mood lah nak menghadap komputer ni lame-lame . 
 haha ! saje nak tepek muke kat sini . actually rindu rambut ckin yang lame !
oh yaa, lupe pulak tanya khabar korang kan . korang sihat tak ? kalau sakit cepat-cepat lah pergi jumpe doktor okay . don't let it become more serios okay . tak lupe jugak my hubby yang jauh di mata, tapi dekat di hati . make sure makan minum semua cukup okay .
haha ! hari ni rase happy sangat sebab ckin dah tak perlu menaip, bertungkus lumus, sakit kepale dan meracau dekat keyboard komputer ni lagi kerana menyiapkan kerja kursus Prinsip Akaun bagi tahun 2012 . Alhamdulillah totally 70% done . 
hehe . kalau tak ape lah nasib . datang sekolah cari Cikgu Daud untuk bertanyakan beliau , then,balik sekolah menaip sebab nak betolkan kesilapan, kene print, pastu buat elemen seterusnya . penat tau tak . hehe .. but , i'am totally satisfied with my work . sebab semua ni hasil kerja ckin sendiri .
But ! ckin tak lupe jase baik cikgu Daud as cikgu Matematik dalam kelas ckin yang banyak gile bagi pertolongan . Alhamdulillah ckin dapat gunakan peluang yang beliau berikan . Then , my lovely Account teacher, Puan Norasidah . Beliau banyak bagi sokongan moral untuk ckin . tak lupe jugak family ckin yang bagi ckin gune komputer walaupun berebot sampai tumbuk-tumbuk . haha ! sakit tau tak !
hehe . My lovely friends Nurul Izzaty yang tolong tengok je time aq buat kerja , Nuratiqah Fatin yang selalu degar keluhan hatiku yang lara ini . hewhew . then , Siti Sarah dan CikNi . they're so nice to me . thank you so much ! ckin tau ckin tak boleh bayar dengan kate-kate . tapi terima lah okay
ade satu bende lagi yang ckin takkan lupe jasenye . mesin printer lah .. haiszz . baik betul hati die erk . Alhamdulillah berjalan dengan lancar je . tak buat hal pon ~ hewhew..

Bye

Sunday, March 11

me and my H U B B Y !

 
 hello boys . hello girls .
kepade follower yang baru saje follow ckin, sorry kalau dalam blog ckin ni , ckin akan cakap merapu okay . huhu . 

 fuhh ! penatnye hari ni . tapi , sempat lagi kan nak online and berblog lagi ~ haha ! yelah, baru balik kem Maran no. 1 dekat SMK Jengka 2 . tambahan pulak,esok dah lah ade class Prinsip Akaun and Bahasa Melayu . adoi . orang lain cuti, ckin sekolah pulak ..
but, bukan pasal ni ckin nak story lah sayang . hari ni ckin nak story pasal bende yang dah lepas . haha ! of course pasal my hubby . 
auwchuck !
this is my hubby ! die sangad gedix ! ckin rindu sangat kat die . heee ~
hari sabtu minggu lepas , ckin dengan pali nak pergi temerloh . tapi bus takde ( gune pengangkutan awam lebih selamat ). so, kitorang just keluar Bandar Tun Abdul Razak Jengka ~ haha ! jalan-jalan tanpe arah tujuan .


wink2 ! buai laju-laju , sampai atap rumah ... huhu
 

 tengoklah . bosan kan muke die . haha ! kitorang memang tak tahu nak pergi mane mase ni ...
 stop it !
diam lah ~
huhu . keesokannye pulak, baru kami pergi temerloh . tengok muke kitorang hepy plak ea ... huhu
haha ! burok !
makan kat E-Station ~
nampak tuh , hepy kan die ~ heee . sayang die sangat-sangat!
 hoho !
heee !

okay ! dah habis ~
bye ~

Tuesday, February 21

hang out *

wink-wink . hello-hello friend ! yeah ~ don't you think i;am look so happy today ? hakhak . i know , you don't care at all , but i just want to say it for me ~ huhuhu
okay, ckin nak cerite pasal ckin hang out dengan kakak ckin (izzati nawi), boyfriend die (mat pit) and naniey ~ they're super awesome ! kitorang pergi jalan-jalan termerloh and starmall mentakab . kat temerloh ckin ngepau zzati buku sains and prinsip akaun ! wink2 ~ die kan dapat baucer rm200 . so, kite enjoy lah ~ heee ;) okaylah , ckin nak tayang picture kotorang ~ tengok boleh tau . kutok tak boleh !

caution : tak suke ? menyampah ? nyah kau dari sini ~

okay, ni je okay ~
tak dilupekan jugak lepas balik dari jalan-jalan ckin gaduh dengan bofie ckin . then dapat makan KFC free ~ haha ! salam ~
lai lai ~





Monday, February 13

There's no special ~

 
fuhh~ such a bored .
i feel so bored of my life . i feel like a bad duck without any luck ! u know why ? oh, of course u don't know right ?? hakhak ~
i feel i'am so annoying . if u feel that too, u must leave from my blog right now ! and i said now ! okay,okay . jangan touching okay . i just kidding ~ but, maybe to someone not !
haha !


ckin busy sangat-sangat sekarang ni . bukan ape, homework giler BANYAK cikgu bagi . lagi-lagi ADDMATH ~ fuhh ! takterlarat ckin nak buat . actually, kerje banyak-bnyak memang lah bagus kan, tapi kalau tengok lame-lame rase nak muntah pun ade ! haissszz ~
ehh, dalam blog ni, ckin tak post pon pasal ckin dah cukup 17 tahun kan.kan. tapi ckin bukan sengaje tak post tau , tapi ckin rase tak best sangat Birthday tahun ni . huhu ~ "BORING and UPSET" . but, my brother and my sister in law ! they're awesome ! ckin dapat kek coklat tahun ni dari diorang . alhamdulillah ~ happy lah jugak kan . terase jugak diingati/dihargai/disayangi ~ hakhak .

okaylah, sampai sini je . nak buat homework jap . 
salam.

Monday, January 23

Kek Coklat !

 

hello.hello~
how are you ? i hope you all always in the pink !


hihi ... By the way, happy Chinies New Year kepade semua orang menyambut perayaan ini okay . jangan lupe bagi ang pau okay . hakhak !
okay, hari tibe-tibe rase nak buat post ~ terase pelik lah pulak pasal dah lame tak buat post . lagipun urat sangat-sangat nak menaip bukan-bukan macam selalu .. tapi , hari ni ckin still menaip yang bukan-bukan . heee jangan marah yaa ..


 macam nilah muke ckin sebelum pergi Rantau tadi . muke nak buat Kek Coklat !
*tau tak lawa, jangan tengok kalau benci okay ...

so, pergilah ke Rantau Perintis rumah Fatin Aina a.k.a. Ateyn/kakak ~ dengan Zzati untuk buat kek coklat . actually Zzati yang nak buat . ckin ikut je . alang-alang belajar lah sekali kan ... bak kate pepatah orang tue zaman paleolitik rasenye " sambil menyelam minum air " hehe .. okay , hari ni ckin nak share dengan korang bahan-bahan nak buat KEK COKLAT .. let's check it out ;
  1. tepung gandum 2 cawan 
  2. serbuk coklat 35 gram 
  3. baking soda 1 sudu teh
  4. tepung penaik 1 sudu teh
  5. 1 kotak air dutch lady school perisa coklat
  6. planta 1 cawan
  7. gula 1 cawan
  8. telur 3 biji
  9. coklat cair
  10. chocolate rise
okay that's all .. senang je nak buat nye .. huhu . tapi care die nanti pulak ckin post kan okay . rase malas pulak nak menaip . hehe ... 
k lah , Bye

Friday, January 13

myBADday *

 
hello ...
huwm . lame dah tak buat post . sekarang ni dekat Cyber Cae Cemerlang . tibe-tibe rase nak pergi CC sebab nak bukak blog ni , nak luahkan rase sakit hati + sedih ckin hari ni ...
yela , mane tak sedihnye . ingat nak pergi Temerloh dengan Eiqah . tapi tak jadi, sebab die pakwe die ade . dah nak beli tiket sangat dah tadi . tibe Eiqa kol .
 

Eiqa ; Min ade jap lagi 
Ckin ; mals lah aku pergi .
Eiqa ; takpe ke ?
Ckin ; takpe . . . . ["dah biase" . dalm hati ;) ]
hehe .
then, jalan sorang-sorang tanpe arah .... konon nak tunggu Boyfriend yang "BAIK" balik kerja lah kan .. haha ! last-lastnye . dah jumpe kejap .
Bf ; nak balik rumah nak rehat. pastu pergi mancing . takpe ke ?
Ckin ; takpe . . . . . . ["dah biase" . dalm hati ;) ]
huhu .
okay , sehingge lah ckin pergi CC sekarang ni . lege rase dah luah perasan dalam blog ni . hihi .
Tengs BLOG ~
Bye

Wednesday, January 4

school ! #FORM 5


salam. hello-hello ~ are you well ? nope ? so you need go to the clinic ~ heeeee
ckin nak cerite pasal hari ni okay because today is call an amazing day to me ~ haha ! yela tuh ckin ni kan . cam tak caye je korang dengan ckin ni . haha ! actually, tak payah percaye pon takpe ~ memang ckin saje cakap gitu ~ tret.tet-tet ! ( weird sound ? , just forget it okay . )

haissszz ! lame nye rase tak buat post dalam blog ni . rindu ade . menyampah pon ade . huhu ! mane tak menyampahnye , asal bukak je post yang same . entah bile ckin nak buat post yang baru kan . hehe . ckin tengah buat lah ni sayang ~
okay-okay . melebih pulak . hatoi ! straight to the point , ckin nak cerite pasal first day kat SMK Jengka Pusat 2 as form five candidate in 2012 ~ what a weird feel ~~~
huuuuu .. ckin dapat duduk depan sekali dalam kelas . sebelah ckin Nuratiqah Fatin a.k.a Eqah tyunk ~ heeee . nak tau die sape ? okay ni lah die :



okay, ckin tau die comel ~ heee
jelesszz lah tu . korang jangan nak buat taik dengan die tau , nanti ckin cekik korang . huuu

on the spot, ckin dengan eiqah pilih duduk depan sekali dalam kelas sebab kitorang nak belajar betol-betol tahun ni . heeee . bagus kan kitorang ? ( perasan sudaah ~ )


okay , secondly ckin nak share kenape lame jugaklah ckin dian sebelum ni and ckin buat mase tuh . eh! rase malas lah pulak nak cerite . huhu ... ckin share picture je k . BYE ~
ckin kerje kat dewan mentakab and perhentian temerluh ~

ckin pergi KL dengan eiqah . and kitorang jumpe Suhaznurhatin dekat KLCC ~

location ; Suria KLCC ~
done . done . done . done . done . done . done . done . done . done .