> welcome pretty and handsome . Selamat bekunjung and mind follow me .

Monday, January 23

Kek Coklat !

 

hello.hello~
how are you ? i hope you all always in the pink !


hihi ... By the way, happy Chinies New Year kepade semua orang menyambut perayaan ini okay . jangan lupe bagi ang pau okay . hakhak !
okay, hari tibe-tibe rase nak buat post ~ terase pelik lah pulak pasal dah lame tak buat post . lagipun urat sangat-sangat nak menaip bukan-bukan macam selalu .. tapi , hari ni ckin still menaip yang bukan-bukan . heee jangan marah yaa ..


 macam nilah muke ckin sebelum pergi Rantau tadi . muke nak buat Kek Coklat !
*tau tak lawa, jangan tengok kalau benci okay ...

so, pergilah ke Rantau Perintis rumah Fatin Aina a.k.a. Ateyn/kakak ~ dengan Zzati untuk buat kek coklat . actually Zzati yang nak buat . ckin ikut je . alang-alang belajar lah sekali kan ... bak kate pepatah orang tue zaman paleolitik rasenye " sambil menyelam minum air " hehe .. okay , hari ni ckin nak share dengan korang bahan-bahan nak buat KEK COKLAT .. let's check it out ;
  1. tepung gandum 2 cawan 
  2. serbuk coklat 35 gram 
  3. baking soda 1 sudu teh
  4. tepung penaik 1 sudu teh
  5. 1 kotak air dutch lady school perisa coklat
  6. planta 1 cawan
  7. gula 1 cawan
  8. telur 3 biji
  9. coklat cair
  10. chocolate rise
okay that's all .. senang je nak buat nye .. huhu . tapi care die nanti pulak ckin post kan okay . rase malas pulak nak menaip . hehe ... 
k lah , Bye

Friday, January 13

myBADday *

 
hello ...
huwm . lame dah tak buat post . sekarang ni dekat Cyber Cae Cemerlang . tibe-tibe rase nak pergi CC sebab nak bukak blog ni , nak luahkan rase sakit hati + sedih ckin hari ni ...
yela , mane tak sedihnye . ingat nak pergi Temerloh dengan Eiqah . tapi tak jadi, sebab die pakwe die ade . dah nak beli tiket sangat dah tadi . tibe Eiqa kol .
 

Eiqa ; Min ade jap lagi 
Ckin ; mals lah aku pergi .
Eiqa ; takpe ke ?
Ckin ; takpe . . . . ["dah biase" . dalm hati ;) ]
hehe .
then, jalan sorang-sorang tanpe arah .... konon nak tunggu Boyfriend yang "BAIK" balik kerja lah kan .. haha ! last-lastnye . dah jumpe kejap .
Bf ; nak balik rumah nak rehat. pastu pergi mancing . takpe ke ?
Ckin ; takpe . . . . . . ["dah biase" . dalm hati ;) ]
huhu .
okay , sehingge lah ckin pergi CC sekarang ni . lege rase dah luah perasan dalam blog ni . hihi .
Tengs BLOG ~
Bye

Wednesday, January 4

school ! #FORM 5


salam. hello-hello ~ are you well ? nope ? so you need go to the clinic ~ heeeee
ckin nak cerite pasal hari ni okay because today is call an amazing day to me ~ haha ! yela tuh ckin ni kan . cam tak caye je korang dengan ckin ni . haha ! actually, tak payah percaye pon takpe ~ memang ckin saje cakap gitu ~ tret.tet-tet ! ( weird sound ? , just forget it okay . )

haissszz ! lame nye rase tak buat post dalam blog ni . rindu ade . menyampah pon ade . huhu ! mane tak menyampahnye , asal bukak je post yang same . entah bile ckin nak buat post yang baru kan . hehe . ckin tengah buat lah ni sayang ~
okay-okay . melebih pulak . hatoi ! straight to the point , ckin nak cerite pasal first day kat SMK Jengka Pusat 2 as form five candidate in 2012 ~ what a weird feel ~~~
huuuuu .. ckin dapat duduk depan sekali dalam kelas . sebelah ckin Nuratiqah Fatin a.k.a Eqah tyunk ~ heeee . nak tau die sape ? okay ni lah die :



okay, ckin tau die comel ~ heee
jelesszz lah tu . korang jangan nak buat taik dengan die tau , nanti ckin cekik korang . huuu

on the spot, ckin dengan eiqah pilih duduk depan sekali dalam kelas sebab kitorang nak belajar betol-betol tahun ni . heeee . bagus kan kitorang ? ( perasan sudaah ~ )


okay , secondly ckin nak share kenape lame jugaklah ckin dian sebelum ni and ckin buat mase tuh . eh! rase malas lah pulak nak cerite . huhu ... ckin share picture je k . BYE ~
ckin kerje kat dewan mentakab and perhentian temerluh ~

ckin pergi KL dengan eiqah . and kitorang jumpe Suhaznurhatin dekat KLCC ~

location ; Suria KLCC ~
done . done . done . done . done . done . done . done . done . done .